Werkwijze

Bij Energielabel Noord weten we alles van energielabels. We vertellen je graag hoe we tot een juist en nauwkeurig energielabel komen voor jouw woning.

Intakegesprek en opname

Na akkoord op onze offerte maken we een afspraak om de woning te inspecteren. We zullen eerst een gesprek voeren over de woning, het energieverbruik en eventuele problemen of klachten. Ook hebben we het over de toekomst en plannen of wensen die je hebt. Als er bouwtekeningen beschikbaar zijn, bekijken we die ook.

Vervolgens is het tijd voor de opname. We zullen de hele woning controleren op zaken die van invloed zijn op het energielabel. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van het dak, de muren en de vloer. Maar ook de CV-installatie, zonnepanelen en ventilatiemogelijkheden worden grondig bekeken. We voeren alle relevante gegevens vervolgens in speciale software in, die op basis van 150 kenmerken een energielabel bepaalt. Jij krijgt vervolgens het inspectierapport en de uitkomst ervan in handen, waarmee je voldoet aan de wettelijke verplichtingen rondom het energielabel.